Life and Death: Twilight Reimagined

Stephenie Meyers serie om tonårstjejen Bella som blir kär i vampyren Edward har blivit en stor internationell hit (den har till exempel översatts till 37 olika språk), och filmerna baserade på böckerna blev också en framgångssaga, då de drog in mer än 393 miljarder dollar över hela världen. Alla som älskade den ursprungliga serien kunde förra året glädja sig åt att Stephenie Meyer då meddelade att hon skulle skriva en ny version av Twilight-sagan, där alla karaktärer är av motsatt kön. Denna nya version av Twilight har nu släppts, och fick titeln Life and Death: Twilight Reimagined.Edward_Cullen

Denna nya bok utspelar sig i vad som sägs vara ett parallellt universum till de ursprungliga böckerna, där den största skillnaden är att huvudkaraktärernas kön och namn har bytts ut. Bella (Isabella) är nu Beau (Beaufort), Edward är nu Edythe, och Jacob är nu Julie, för att ge exempel på några av förändringarna. Förutom dessa förändringar, liksom några mindre förändringar i karaktärernas personlighet och tankegångar som en följd av deras könsbyte, följer handlingen i den nya boken mer eller mindre handlingen i Twilight. Det stora undantaget är att Stephenie Meyer skrivit om slutet på boken till ett helt nytt slut, något som säkerligen lockar många fans att läsa även denna återberättelse av Twilight. Många fans kanske också blir besvikna då de får höra att Stephenie Meyer inte planerar att skriva någon uppföljare till Life and Death. Detta är något som bekräftas i bokens efterord, där Meyer skriver att Life and Death handlade om mer än att bara byta kön på Bella; det handlade om att se vad som skulle hända om serien hade slutat efter den första boken. Meyer har också sagt att hon inte heller tror att boken kommer att göras till en film.

Om du är ett stort fan av Stephenie Meyer och Twilight-böckerna, och mycket gärna skulle vilja åka till USA för en chans att träffa henne, men du inte har råd, kan det vara värt att låna pengar för att uppfylla din dröm. Innan du gör det bör du dock gå in på Advisa, där du kan jämföra bankernas villkor för att få så bra förutsättningar för ditt lån som möjligt.