Håll ett Twilightmaraton hemma

Bokserien om Bella Swan och hennes vampyrkärlek Edward Cullen publicerades mellan år 2005-2008 och gav senare också upphov till en serie filmer. Än idag har Twilight många fans och ett av de bästa sätten att tillbringa en kulen vinterkväll är att hålla ett Twilightmaraton där du ser alla filmerna, ensam eller tillsammans med vänner.

Många vill idag konsumera hållbart och ett av de bästa sätten att göra detta är att undvika att köpa ny elektronik. Genom att i stället köpa en begagnad ipad på Mresell kan du både spara pengar och minska dina utsläpp av koldioxid samtidigt. Här finns iPads i många olika storlekar och versioner, vilket ger dig stor möjlighet att hitta en läsplatta som passar just din plånbok och dina behov. Med en begagnad iPad kan du bekvämt sitta i soffan och se på alla Twilightfilmerna, samtidigt som du dricker en varm kopp choklad eller äter popcorn.

The Twilight Saga

Serien med Twilightfilmer erbjuder mycket spänning och romantik. Den första filmen vid namn ”Twilight” kom år 2008 och regisserades av Catherine Hardwicke. Här träffar Bella Swan vampyren Edward Cullen för första gången och en romans uppstår. Bella Swan spelas av Kristen Stewart som först blev känd när hon som tolvåring spelade mot Jodie Foster i thrillern ”Panic Room” år 2002. Hennes kärlek Edward i Twilight spelas av Robert Pattinson som påbörjade sin filmkarriär som Cedric Diggory, kaptenen för Quidditchteamet i böckerna om Harry Potter av J. K. Rowling.

Nästa film i serien om Twilight var ”New Moon” som kom till biograferna år 2009. Den regisserades av Chris Weitz som tidigare hade arbetat på filmerna ”American Pie” och ”About a Boy”. I New Moon lämnar vampyrfamiljen Cullen Bellas hemstad Forks vilket leder till att Bella faller in i en djup depression när hon tvingas skiljas från sin älskade Edward. Men Bella börjar snart att utveckla en stark vänskap till varulven och ursprungsamerikanen Jacob Black.

Efter New Moon kom ”Eclipse” år 2010. Återigen valde man att ta in en ny regissör, denna gång David Slade som tidigare regisserat filmerna ”Hard Candy” och ”30 Days of Night”. Eclipse följer Bella Swans vidare öden och äventyr när hon börjar fundera över vilka följder det kan få att gifta sig med en vampyr. Filmen satte rekord i att vara den största midnattsfilmlanseringen genom tiderna i Kanada och USA.

Twilightserien fortsatte år 2011 med ”Breaking Dawn – Part 1” som regisserades av Bill Condon. Filmen kom ut år 2011 och följer Edward och Bella när de gifter sig. År 2012 hade den sista filmen i serien premiär, ”Breaking Dawn – Part 2”. Här kulminerar Edwards och Bellas relation och Bella genomgår en stor förändring. Hon måste också tillsammans med Edward skydda den nya karaktären i serien, Renesmee. Filmen innehåller en stor strid där familjen Cullen tillsammans med vampyrer från en annan klan och varulvarna i Quielute-stammen slåss mot Volturi, en uråldrig italiensk sammanslutning av vampyrer.