Taylor Lautner

Det var nog ingen som missade när Twilight-filmerna kom till bioduken. Många fans som hade läst böckerna peppade för filmerna redan långt innan premiärdatumet och när första filmen så småningom var färdig blev det rusning till biograferna. Man kan lugnt säga att Twilight satte vampyrfeber i en stor del av världen, inte minst eftersom dessa bästsäljande böcker gjorde lika stor succé i omstöpt form. Sagan är nog bekant för många men handlar alltså om en gymnasieskola i regniga Forks i USA där naiva Bella träffar den spännande nya killen Edward. Med i bilden finns även Bellas gamla vän Jacob – och så är ett klassiskt triangeldrama fött.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drama för tre

När det gäller att skapa spännande historier är det bra om det finns en sorts kamp med i berättelsen, som inte har en given utgång. I Twilight pågår flera olika kamper, där en av de absolut största är frågan om vem Bella ska välja – Edward eller Jacob? Denna fråga hålls levande i böckernas fyra delar, som i filmens värld växte ytterligare och blev hela fem delar. Man kan lugnt säga att författaren Stephanie Meyer har gjort stor avkastning på denna nervkittlande berättelse, även om hon egentligen bara har aktualiserat en av världens äldsta dragkamper – triangeldramat. Böckerna drog in över 50 miljoner dollar under de första åren, vilket är en imponerande siffra för en debutförfattare. Har du också författardrömmar och vill slå stort utomlands? Drömmen kan bli verklighet om du har en bra idé som du vågar tro på och arbeta för. fakturaköp effektiviserar din verksamhet när du väl kommer in i branschen, men först gäller bara en sak: börja!

Skådespelarnas spännande privatliv

Skådespelarna i Twilightfilmerna har blivit till idoler för människor världen över. Vissa mer än andra; till exempel finns en stor fanbase runt huvudrollerna i berättelsen: Bella, Edward och Jacob. Dessa tre karaktärer spelas av Kristen Stewart, Robert Pattinson och Taylor Lautner. Det har länge gått rykten om att det vinnande kärleksparet i filmserien är i ett förhållande även privat, men huruvida Stewart och Pattinson själva håller med om det är ännu oklart. När det gäller berättelsens varg Taylor Lautner har även han omgetts av diverse viskande rykten, särskilt det om Taylors exflickvän som själv är en kändis. Taylor dejtade nämligen Marie Avgeropoulos som tidigare var ihop med skådespelaren Zac Efron. En sak är säker: det kommer fortsätta att vimla av rykten kring stjärnorna i Twilight under lång tid framöver eftersom sagan gjorde så starkt intryck på så många människor. Böckerna är färdigskrivna och filmerna släppta, men intresset hålls alltjämt vid liv.